Mitä on Kundaliinijoogaterapia

Näyttökuva 2021-10-12 kello 11.52.07

Näyttökuva 2021-10-12 kello 12.35.38

Näyttökuva 2021-10-12 kello 12.36.01

Kundaliinijoogaterapia on erityinen terapeuttinen tapa ohjata kundaliinijoogaa. Kundaliinijoogaterapia-työskentely eroaaa tavallisista kundaliinijoogatunneista rakenteen, yleisen vaativuustason, ohjaustavan ja tunneille asetettujen tavoitteiden suhteen.

Kundaliinijoogaterapia tapahtuu yksityistapaamisissa tai suljetuissa pienryhmissä. Pienryhmäopetus tarjoaa turvallisen ympäristön ja mahdollistaa monipuolisesti osallistujien tarpeiden huomioonottamisen.

Yksityistunnit muodostuvat 4 kerran tapaamisjaksoista. Yksityisissä tapaamisissa on tilaa ja mahdollisuuksia kartoittaa henkilökohtaisempia tarpeita ja laatia hoitosuunnitelma joogisia välineitä käyttäen. Ennen ensimmäistä tapaamista kundaliinijoogaterapiaan tulija täyttää kotonaan laajan alkutietolomakkeen. Lomakkeen palautuksen yhteydessä varataan ensimmäinen tapaaminen. Ensimmäisellä tapaamiskerralla lähdetään rakentamaan hoitosuunnitelmaa asiakkaan tavoitteiden perusteella. Kundaliinijoogaterapeutti tukee tavoitteiden saavuttamisessa tarjoten työkaluja ja kanssakulkijuutta. Seuraavissa tapaamisissa tarkkaillaan ja tuetaan kotiharjoituksen edistymistä, asiakkaan lisätoiveita ja tavoitteiden saavuttamista. 

Pienryhmämuotoinen kurssiopetus muodostuu 7-8 viikon jaksoista, jolloin tavataan kerran viikossa. Kurssit ovat joko yleiskursseja tai tiettyyn rajatumpaan sisältöön keskittyviä. Kursseilla rakennetaan asteittain harjoitusten kestoa useiden tapaamisten aikana ja joka tunnilla opitaan myös jokin uusi jooginen työkalu. 

Aikaisempaa joogakokemusta ei tarvita. Joogaterapiaa voi tehdä myös tuolilla istuen tai maaten selällä. Tunnit sopivat kaikenikäisille ja kuntoisille, myös heille, joilla on haasteita terveytensä kanssa. Akuutissa tilassa olevia pyydetään ystävällisesti olemaan yhteydessä hoitavaan tahoonsa ennen joogatuntien aloittamista.

Kundaliinijoogaterapian vetäjä on kundaliinijoogaopettaja, joka on opiskellut kundaliinijoogaterapiakoulussa kundaliinijoogaterapeutiksi (1000h). Olen opiskellut kundaliinijoogaterapeutiksi Guru Ram Das Center for Medicine and Humanologyssä. Koulu on perustettu vuonna 1996 ja tarjoaa tällä hetkellä ainoana maailmassa 100% Yogi Bhajanin kundaliinijoogaan pohjautuvaa joogaterapeuttikoulutusta. Yogi Bhajanin henkilökohtaisessa ohjauksessa koulun nykyinen johtaja Shanti Shanti Kaur Khalsa (Phd, C-IAYT) on kehittänyt ja ohjaa koulun tarjoamaa 1000 tunnin joogaterapeuttiohjelmaa. Koulun tarjoama ohjema on ainut kundaliinijoogaterapeuttikoulutus tällä hetkellä, joka täyttää Kansainvälisen Joogaterapeutti Yhdistyksen (IAYT, International Association of Yoga Therapists) vaatimukset.

Lisää Guru Ram Das Center for Medicine and Humanologystä tästä.


LIVKAMAL KAUR KHALSA ENKOLA (C) ALL RIGHTS RESERVED