Mitä on Kundaliinijoogaterapia

Kundaliinijoogaterapia on erityinen terapeuttinen tapa ohjata kundaliinijoogaa. Kundaliinijoogaterapia-tunnit eroavat tavallisista kundaliinijoogatunneista rakenteen, yleisen vaativuustason, ohjaustavan ja tunneille asetettujen tavoitteiden suhteen.

Opetus tapahtuu suljetuissa pienryhmissä tai yksityistapaamisissa. Pienryhmäopetus tarjoaa turvallisen ympäristön ja mahdollistaa monipuolisesti osallistujien tarpeiden huomioonottamisen. Tyypillisesti kurssiopetus muodostuu 7-8 viikon jaksoista, jolloin tavataan kerran viikossa. Kurssit ovat joko yleiskursseja tai tiettyyn rajatumpaan sisältöön keskittyviä. Kursseilla rakennamme asteittain harjoitusten kestoa useiden tapaamisten aikana ja joka tunnilla opitaan myös jokin uusi tekniikka. Yksityistunnit muodostuvat 4 kerran tapaamisjaksoista. Yksityisissä tapaamisissa on tilaa ja mahdollisuuksia kartoittaa vaativimpia tarpeita ja laatia hoitosuunnitelma joogisia välineitä käyttäen.

Aikaisempaa joogakokemusta ei tarvita. Kaikenkuntoisille. Tarvittaessa tunnit voi tehdä tuolilla istuen. Tunnit sopivat kaikille, myös heille, joilla on haasteita terveytensä kanssa. Akuutissa tilassa olevia pyydetään ystävällisesti olemaan yhteydessä hoitavaan tahoonsa ennen joogatuntien aloittamista.

Kundaliinijoogaterapian vetäjä on kundaliinijoogaopettaja (Level 1, 200h + Level 2, 500h), joka on opiskellut kundaliinijoogaterapiakoulussa kundaliinijoogaterapeutiksi (1000h). Olen opiskellut kundaliinijoogaterapeutiksi Guru Ram Das Center for Medicine and Humanologyssä. Koulu on perustettu vuonna 1996 ja tarjoaa tällä hetkellä ainoana maailmassa 100% Yogi Bhajanin kundaliinijoogaan pohjautuvaa joogaterapeuttikoulutusta. Yogi Bhajanin henkilökohtaisessa ohjauksessa koulun nykyinen johtaja Shanti Shanti Kaur Khalsa (Phd, C-IAYT) on kehittänyt ja ohjaa koulun tarjoamaa 1000 tunnin joogaterapeuttiohjelmaa. Koulun tarjoama ohjema on ainut kundaliinijoogaterapeuttikoulutus tällä hetkellä, joka täyttää Kansainvälisen Joogaterapeutti Yhdistyksen (IAYT, International Association of Yoga Therapists) vaatimukset.

Lisää Guru Ram Das Center for Medicine and Humanologystä tästä.


LIVKAMAL KAUR ENKOLA (C) ALL RIGHTS RESERVED